fbpx

A nagy visszaállítás összeesküvés bukása

2021 február 13
1039 megtekintés    
 • "A nagy visszaállítási összeesküvés elméletben megismert disztópikus világ létrehozásához nincs szükség összeesküvésre."

  A lezárások miatt sok ember szerte a világon elveszíti munkáját, a vállalkozások csődbe mennek, a kormányok pedig a végsőkig eladósodnak. Azok, akik úgy vélik, hogy a koronavírus-intézkedések negatív hatása károsabb, mint a megmentett élet, elkezdték feltenni maguknak a kérdést: Van-e rejtett program az egész mögött?

  A múlt héten ünnepelték az 50. éves Világgazdasági Fórumot a svájci Davosban. A fórumot először virtuális környezetben rendezték meg, államfők, ipari kapitányok és mások részvételével. Az idei foglalkozások témája:  The Great Reset . .

  A nagy visszaállítás az összeesküvés-gondolkodók körében divatszóvá vált.

  Egyesek úgy gondolják, hogy a globális pénzügyi elitre és a világ vezetőire utal, akik a járványt tervezték, szándékosan elengedve a koronavírust, hogy olyan körülményeket teremtsenek, amelyek lehetővé teszik a gazdaság, a pénzügyi rendszer, a politika és a társadalom szerkezetátalakítását. A pandémiát „plandémiának”(tervezett járvány) nevezik.

  Mások tartózkodnak a pandémiát okozó véleményektől, és csupán azt gondolják, hogy az elit csak kihasználja a vírus előnyeit.

  Sokan úgy vélik, hogy a Nagy Visszaállítás fő célja a globális irányítás átvétele totalitárius rendszer, kiterjesztve egy úgynevezett új világrend létrehozásával.

  Egy ilyen rendszer megszüntetné a személyes tulajdont és a tulajdonjogokat, a katonaságot városokba küldené, kötelező oltást vezetne be, és elszigetelő táborokat hozna létre az ellenálló emberek számára.

  Vagy „elszigetelő táborokba vetik őket, akik ellenállnak”.

  [LD] Ez már megtörtént Németországban, ahol „ fogolytáborokat” - koncentrációs táborokat hoznak létre - a Covid „bűnözők” számára.

  Első kézből jelentések érkeznek Kanadából is a kényszerkaranténról a koronavírus internáló táboraiban .   *

  Nagy-Britanniában a helyzet gyorsan kontroll nélkül forog. Itt a totalitarizmus vészjóslóan kezdi feltámasztani ronda fejét, ellentmondásos Covid tervek megindításával 10 000 fontra (13 800 dollárt) bírságolták és tíz év börtönre ítélte őket.

  „A kormány börtönbüntetésre való hivatkozása” - jegyzi meg Stephen Glover rovatvezető a Daily Mail-ben  - a félelem elültetése. A félelem általi szabályozás gyakran hatékony. ” (Lásd: „ Egy évtizedes börtön, amiért hazudtál, hogy hová utaztál? Nevetséges. Néhányan kevesebbet kaptak gyilkosságért .” )  A brit kormány jogi osztályának volt vezetője, Sir Jonathan Jones gúnyosan tweetelt: Ha valakit valaha tíz évre ítélnek egy űrlapon való hazudozásért, megeszem a maszkomat.” [LD]

  * Egy tisztelt olvasó megjegyzésben közli velünk, hogy Kanadára való hivatkozás igazságtalan és hamis információkat közöl. Kanadában nincsenek ilyen megatáborok - hívja fel a figyelmet, hozzátéve: „Ez egy nyálkás, becstelen lépés. A kanadai férfit egy tisztességes HOTEL-ben helyezték el.” ( Lásd az alábbi Wyandotte megjegyzését ).

  Az összeesküvés-gondolkodás megalázó kifejezéssé vált. És valójában van sok példa az összeesküvés-elméletekre, amelyek nevetségesek. De ugyanakkor az összeesküvés-elméletek gyakran összeesküvési tényeknek bizonyultak.

  És akkor mi legyen a The Big Reset Conspiracy Theory-val?

  Rejtett napirend

  Érthető, hogy az emberek elkezdték feltenni maguknak a kérdést, hogy a kormányok miért hoztak ilyen drákói intézkedéseket a járvány megállítására. Lehet, hogy a vírus halálosabb, mint az influenza, de ez nem egy gyilkos vírus, mint az ebola vagy a spanyol influenza. Sokak számára a gyógymód rosszabbnak tűnik, mint a betegség.

  A koronavírus lezárási intézkedései miatt sokan súlyos fizikai és pszichés stresszben szenvednek. Munkahelyüket elvesztették vagy csődbe mentek. Kormányaik a végsőkig eladósodnak. A World Food Program (WFP) ügyvezető igazgatója, David Beasley  arra figyelmeztetett, hogy a világ  "többszörös bibliai méretű éhínséggel" néz szembe, ami napi 300 000 halálesetet eredményezhet - "éhínség-járvány". Pénzügyi szakértők arra figyelmeztettek, hogy egy pénzügyi válság szélére kerülünk, amely rosszabb lehet, mint az 1930-as évek nagy gazdasági válsága.  

  Egyre több ember számára úgy tűnik, hogy a koronavírus lezárási intézkedései által elpusztított életek messze felülmúlják az életmentés munkáját.

  Ezért sokan azt hitték, hogy mindezek mögött rejtett menetrend áll.

  Ezt az összeesküvés-elméletnek szóló menetrendet The Great Reset-nek hívják, és véleményük szerint a globális elit a Davosi Világgazdasági Fórumon keresztül tervezi meg.

  A fórumot 50 évvel ezelőtt alapító és a mai napig vezető 82 éves Klaus Schwabot  a közösségi és alternatív médiákban néha Blofeld alakjaként ábrázolják a James Bond-filmek szereplőjeként: kopasz fejű gazember, fehér macskát tart, aki irányítja a nemzetközi bűnszervezetet SPECTRE és világuralomra törekszik.

   

  KLAUS SCHWAB német mérnök és közgazdász,
  a Great Reset állítólagos ötletgazdája,
  gyakran egy James Bond gazemberhez hasonlítva.

  Schwab társszerzője egy 2020 júliusában megjelent könyvnek,  amelynek címe: „ Covid-19: The Great Reset ” . Elolvastam ezt a könyvet, és - hogy őszinte legyek - nem találtam a könyvben semmit, ami alátámasztaná a nagy visszaállítási összeesküvés elméletet. Nincs itt semmi új vagy különösebben ellentmondás.

  Mint szerkesztő Andrew Stuttaford a National Review fogalmaz :  „A COVID-19 csak a legfrissebb ürügy Schwab számára, hogy megújítsa régóta tartó kampányát, amelynek célja a szabadpiaci kapitalizmus felváltása az érdekeltek kapitalizmusával.”

  Sőt, Schwab könyvében kifejtett, feleségével közösen megfogalmazott eszmék közül sokakat az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődésének (ENSZ) 2015-ben kitűzött céljai ihlettek, amelyeket 2030-ban kívánnak megvalósítani.

  Joe Biden választási  kampányában, valamint Boris Johnson, Justin Trudeau és más világvezetők beszédeiben használt „jobb építés” elkapó mondat  nem a WEF Great Reset kezdeményezéséből ered, amint ezt az összeesküvés gondolkodói gyakran állítják. Legalább 15 éve része az ENSZ szókincsének.

  És így: Haladj tovább, nincs itt semmi látnivaló? Nincs összeesküvés a Davos-i WEF-en?

  LD: Nem így van. Ez nem ilyen egyszerű. A világ helyrehozhatatlanul megváltozott az elmúlt évben. És a Great Reset-ben rejlő összes ötlet most előtérbe került. Nem lehet visszatérni a „régi szép időkhöz”. Ez egyirányú út a világ disztópiájához. Természetesen, hacsak nem tesznek késedelem nélkül helyrehozó intézkedéseket. [LD]     

  A totalitarizmus veszélye fenyeget

  Nincs egy sok bizonyíték arra sem, hogy a koronavírust szándékosan hozták a világra. De ugyanakkor ismert tény, hogy minden válsággal a gazdagok meggazdagodnak, a szegények pedig szegényebbé válnak.

  "A bolygó ezer leggazdagabb embere kilenc hónapon belül megtérítette COVID-19 veszteségeit" -  jelentette az Oxfam civil szervezet a  múlt héten, a WEF nyitónapján. "De több mint egy évtizedbe telhet, amíg a világ legszegényebbjei felépülnek a világjárvány gazdasági hatásaiból."

  Vajon a gazdag szereplők kihasználták-e a koronavírust azáltal, hogy a kormányokat drákói intézkedésekre kényszerítették, amelyek világméretű gazdasági válságot okoznának? Ha jól tudom, egyáltalán nincsenek bizonyítékok erre az elméletre.

  A tekintélyelvűség vagy a totalitarizmus felé történő fejlődéssel kapcsolatos aggályokat azonban nagyon komolyan kell venni. A nyugati kormányok olyan szabadságkorlátozó intézkedéseket hoztak, amelyekre békeidőben nem volt példa. Friedrich Hayek osztrák-brit közgazdász  fogalmazott így: "A vészhelyzetek mindig is az ürügyek voltak amelyeken az egyéni szabadság biztosítékai megsemmisültek."

  A kormányok mindig alig várják, hogy jobban ellenőrizzék a társadalmat - és miután átvették, soha nem fogják könnyen elengedni.

  A kormányok utcára küldik a katonaságot, hogy visszaszorítsák a tüntetéseket? Köteleznek kötelező oltást és elszigetelő táborokat hoznak létre az ellenálló emberek számára?

  Néhány európai országban, köztük az Egyesült Királyságban és Hollandiában, a politikusok már javasolták, hogy katonaságot küldjenek a rendőrség segítségére. Németországban négy szövetségi állam kijelentette, hogytervei vannak ismételt karantén-megszakítók fogva tartására olyan létesítményekben, amelyek történelmileg vagy fogva tartási vagy menekültközpontok voltak.

  [LD: Lásd a fenti megjegyzésemet, kezdve a következő szavakkal: „Ez Németországban már megtörtént…”

  Ahhoz, hogy az embereket vakcinázásra kényszerítsék, a kormányoknak nem kell kötelezővé tenniük őket. Egyszerűen kizárhatják az oltatlan embereket az olyan tevékenységekből, mint az utazás. Ilyen intézkedések már készülnek . Minél többet oltottak be, annál nehezebb lesz ellenállni az oltást elutasító személyeknek.

  "Az összeesküvés visszaállításának elméletében megtestesített disztópikus világ létrehozásához nincs szükség összeesküvésre."

  A nyugati szabadság eróziója a kínai Hubei tartomány bezárásával kezdődött,  Wuhanból „kiszivárogtatták”  a Zombielandhoz és a The Walking Deadhez hasonlított apokaliptikus jelenetekről készült videókat - és az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), arra kérve a világot, hogy „másolja Kínát”.

  Mivel egyik ország a másik után Kína nyomdokaiba lépett, nőtt a nyomás a kormányokra, amelyek kezdetben nyugodtabban vagy átgondoltabban reagáltak. Nem volt szükség rosszindulatú szándékra ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol most vagyunk.

  Ehhez csak egy globális tömeghisztéria kellett, és nyomást gyakoroltak a kormányokra, amelyek túlzottan reagáltak, vagy egyszerűen téves intézkedéseket tettek.

  Csak globális tömeghisztéria kellett ahhoz, hogy eljuthassunk oda, ahol most vagyunk.

  Végül, de nem utolsósorban félelem támadt, megbénítva azokat az állampolgárokat, akik - anélkül, hogy komolyabb ellenállást tanúsítottak volna szabadságaik ezen eróziója ellen - hagyták őket juhként a vágóhídra vezetni. 

  Egyszerre egy lépést.

  Hány lépést kell elérnünk, mielőtt a szakadék  szélére érünk?

  Írta:  Eric van de Beek - Sputnik News, Lasha Darkmoon szerkesztett rövidítése - 2021. február 12. további kommentárokkal, képekkel és feliratokkal.

  Eredeti forrás

  LD: Még egy utolsó megjegyzés tőlem. Merő véletlen történetesen olvastam a jelen pillanatban Adolf Hitler életrajzát. Ezzel a lenyűgöző idézettel találkoztam ennek a monumentális kötetnek az 568. oldalán, amely 868 oldalig terjed. Hitler a három legfőbb katonai vezetőhöz szólítja fel fegyveres erőit, mindannyian arra törekedve, hogy elkerülje a felesleges vérontást, és tanácsot adjon összefogásra. Ez a titkos találkozó a német kancelláriában történt 1939 novemberében, amikor a kezdeti szakaszában a második világháború lendületet vett. " Küzdelemben minden lény sorsát látom " - jelentette ki Hitler. „ Senki sem kerülheti el a harcot, hacsak nem akar lefeküdni.” Amerika kiábrándult politikai disszidenseinek - különös tekintettel a hazafias milíciákra - ezeket a kényszerítő szavakat szem előtt kell tartanunk. Hacsak nem küzdenek hazájukért a fenyegető végzet órájában, kivéve, ha állást foglalnak, mielőtt túl késő lenne, akkor el fognak hullani. A választás az övék: vagy harcolni, vagy elpusztulni. [LD]     

  Forrás

  Egyedi látogatók

  MaMa458
  TegnapTegnap1484
  E-hétenE-héten3327

  Névnap

  2021. október 27. szerda
  Szabina, Szabrina

  Holnap
  Simon, Szimóna, Szimonetta
  napja lesz.
  Fel

  Ez a weboldal cookie-kat használ a hitelesítés, navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.
  GDPR letöltés | GDPR rendelet