fbpx

A Big Tech és a Big Pharma egyesül: Az Oracle átveszi az oltási adatok világát

2021 január 07
670 megtekintés    
 • Mivel a járványos ellenintézkedések megsemmisítik a középosztályt és az állampolgári jogokat, a Szilícium-völgy milliárdos rablóbárói pénzt keresnek a globális gazdasági összeomlás és a felügyeleti állam felemelkedése által.

  Az egyik ilyen technikai titán - az USA Központi Hírszerző Ügynökségével (CIA) mély kapcsolatban álló férfi - azt állította, hogy az Arany gyűrű: a legfontosabb szerződés az összes olyan személyes, egészségügyi és pénzügyi adat kezelésére, amely lehetővé teszi a kormány és az ipar számára, hogy összhangban tartsanak minket az Új Világrend kialakításakor.

  Az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison kezeli az orvosi, pénzügyi és személyes adatainkat tároló hatalmas adathalmazokat, lehetővé téve a Big Brother számára mozgásaink, vásárlásaink, preferenciáink és sérülékenységeink nyomon követését, és ezen információk felhasználásával a civil lakosság ellenőrzését, az ellentétek elnyomását és a büntetést engedetlenségért.

  Ellison, akinek becsült nettó vagyona 87,7 milliárd dollár a világ hetedik leggazdagabb emberévé teszi, éppen egy régóta keresett mérföldkövet ért el. December 15-én az Oracle, az Ellison tech cég, amelyet 1977-ben alapítottak a CIA segítségével, sajtóközleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy „CDC Centers for Disease Control and Prevention] a központi adattár hozzáférést kapott az összes oltási adathoz az Egyesült Államokban. Ez a „nemzeti elszámolóház” rendszere adatokat fog kapni az összes oltásokat kezelő amerikai jogrendszertől. ”

  Majdnem 20 évvel azóta, hogy Ellison a szeptember 11-i terrortámadás nyomán javaslatot tett a kormánynak egy nemzetbiztonsági adatbázisra irányuló javaslatra, amely „mindent összegyűjt bárkinek az azonosítására”, úgy tűnik, hogy a mogul végre elérte célját.

  Az Oracle Nemzeti Elektronikus Egészségügyi Nyilvántartási Felhője a COVID-19 járvány kezdeteire nyúlik vissza. 2020 márciusában, néhány hét múlva, miután Ellison hagyta, hogy Trump elnök a Palm Springs közelében lévő birtokát 100 000 dolláros golf-adománygyűjtés céljából felhasználja, felhívást intézett a Fehér Házhoz. A Forbes Ellisonról szóló címlapsztorija szerint „megkérdezte Trumptól, hogy létezik-e elszámolóház valós idejű adatokra a kezelés hatékonyságáról és eredményeiről”.

  Egy héten belül, miután az elnök megkérdezte: "mennyi?" és Ellison azt mondta: "ingyen", a technikai titán Oracle mérnökökből álló csapatot hívott össze, "hogy koronavírus-eseteket regisztráló adatbázist és weboldalt építsenek", és együttműködjenek a Nemzeti Egészségügyi Intézettel (NIH), az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságával (FDA ) és más ügynökségekkel.

  Az Oracle előrehaladásának első nyilvános elismerése 2020. július 3-án volt, amikor az NIH Dr. Anthony Fauci felügyelete alatt álló Országos Allergia- és Fertőző Betegségek Intézete (NIAID) elindította a COVID-19 Prevention Trials Network-t (COVPN), amelynek célja a feliratkozás. több ezer önkéntes nagyszabású kísérletekben különféle vizsgálati vakcinák és monoklonális antitestek ellen.

  Fauci ezt négy meglévő hálózat egyesítésével érte el, amelyek mindegyike a HIV / AIDS-et kutatja, amit továbbra is folytatnának. „A hálózat várhatóan több mint 100 klinikai vizsgálati helyszínt működtet majd az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten is” - áll a NIAID sajtóközleményében, amely azt is kimondta, hogy „a COVPN webhelye egy testreszabott adatgyűjtő platformot tartalmaz, amelyet az Oracle (Redwood Shores, Kalifornia) épített fel és felajánlotta, hogy biztonságosan azonosítsa a kísérlet lehetséges résztvevőit. ”

  Augusztusban a Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központ által közzétett cikk azt javasolta, hogy a CDC és az FDA által kezelt „passzív jelentési” rendszereket meg kell újítani, hogy a CDC által irányított, az összes [COVID- 19] a vakcina címzettjeit - talán rövid üzenet szolgáltatással vagy más elektronikus mechanizmusokkal. "

  Szeptemberre Moncef Slaoui, a Warp Speed ​​operáció igazgatója elmondta a Science folyóiratnak: „Nagyon keményen dolgozunk egy nagyon aktív farmakovigilanciai rendszeren, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az oltások bevezetésekor feltétlenül folytatjuk a biztonságuk felmérését.

  Októberben Slaoui a New York Times-nak elmondta: „Az FDA azt javasolja, hogy a vizsgált populációban részt vevő személyek legalább 50% -ának legalább két hónapos nyomon követését kell elvégeznie a biztonság terén, még mielőtt az oltásokat jóváhagyják. Másodszor, nagyon keményen dolgozunk az FDA-val és a CDC-vel annak biztosítása érdekében, hogy nagyon aktív farmakovigilancia-felügyeleti rendszerünk legyen, amely lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is értékeljük az oltások biztonságosságát, mivel a magas kockázatú populációban használják őket. ”

  A Wall Street Journal pedig Slaoui profiljában arról számolt be, hogy szerinte „a nyomkövető rendszereknek„ hihetetlenül pontosaknak kell lenniük ”annak biztosítása érdekében, hogy a betegek egyenként két adagot kapjanak ugyanazon oltóanyagból, és figyelemmel kísérjék őket a káros egészségügyi hatások szempontjából. A Warp Speed ​​operáció a McKesson orvosi terjesztő céget, valamint a Google és az Oracle felhőszolgáltatókat választotta ki az oltóanyag-adatok gyűjtésére és nyomon követésére. ”

  Ez volt az első alkalom, amikor kiderült, hogy az Oracle szerepe kibővült a Warp Speed ​​operációval.

  Az Oracle elnöke, Ellison jövedelmező kormányzati intézkedései az adatszoftver úttörőjének eredetére vezethetők vissza. 1975-ben, akkor harmincas évei elején Ellison az Ampex elektronikai vállalat projektjén dolgozott Bay területén, és egy nagy terabites memóriarendszert épített a CIA számára.

  Ellison 2014-ben elárulta, hogy a CIA két évvel később nemcsak cégének első vevője lett egy „relációs adatbázis” számára, hanem az Oracle nevű CIA-projektből vette át a nevet. "Forró kis adatbázisunkról szóló hír elég gyorsan bejárta a hírszerző közösséget" - idézte Ellisont a 2003-as, "Softwar" című könyv. "Kicsit több mint hat hónap múlva több üzletet is megnyertünk - a CIA-t, a haditengerészeti hírszerzést, a légierő hírszerzését és az NSA-t [Nemzetbiztonsági Ügynökség]."

  Az ezredfordulóra az Oracle kiharcolta az IBM és a Microsoft versenyét, hogy elérje az adatbázis-kezelés pénzügyi csúcsát. Két nappal szeptember 11. után Ellison találkozott Michael Hayden, az NSA igazgatójával, hogy beszéljen a javasolt adatfigyelő rendszerről. Ezután John Ashcroft legfőbb ügyészhez ment, hogy megbeszélje a nemzeti személyi igazolvány ötletét.

  Véleménycikket írva a Wall Street Journal számára (2001. október 18.), Ellison emlékeztette az olvasókat arra, hogy a kormány már több ezer adatbázist vezetett az emberek nyomon követésére, valamint olyan személyi igazolványok kiadására, mint a társadalombiztosítási kártyák és a vezetői engedélyek. Ellison ezt írta:

  „Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy megnehezítsük a terroristák életét, az az lenne, ha biztosítanánk, hogy a számtalan kormányzati adatbázisban szereplő összes információt egyetlen nemzeti aktába integrálják. Cégem ... már felajánlotta, hogy ingyenesen biztosítja a szükséges szoftvert ... Fontos, hogy ezeket az adományokat kötelezettség nélkül adják át. Az adatbázist egyedül a kormány tartaná és működtetné, nem beszélve arról, hogy a vállalatoknak haszna származna ... A jó hír az, hogy egy nemzeti adatbázis biometrikus adatokkal, hüvelykujjlenyomatokkal, kéznyomatokkal, írisz-vizsgálatokkal vagy más új technológiával kombinálva felismerheti a hamis személyazonosságot nem kell a szabadságunkat az életünkért cserélni.


  2020 szeptemberében az Oracle bejelentette, hogy megállapodást kötött a TikTokkal az Egyesült Államok 12,5 százalékos részesedéséről, miközben felhőszolgáltatásokat és biztonságot is biztosított az alkalmazás számára. A Walmart további 7,5 százalékot vásárolt, Trump pedig deklarálta az új TikTok Global győzelmét, amely valószínűleg a tőzsdére lép, ha a por leülepszik, és az eladásokat az Egyesült Államok és Kína jóváhagyja.

  "Az Oracle reméli, hogy a TikTok üzletet egy másik modellként használja arra, hogy biztonsági és felhőszolgáltatásokat nyújtson más cégeknek az úton" - jelentette a CNBC szeptemberben. Vagy, mint kevesebb, mint két hónappal később történt, a szövetségi kormánnyal.

  Lehetett-e hátsó szándék az Oracle gyerek-közösségi médiába való elmélyülése mögött? Augusztus végén a Journal of Adolescent Health cikket tett közzé „Tik Tok szerepe a Covid-19 információs terjesztésében” címmel. Az NIH honlapja novemberben újranyomtatná. Figyelembe véve, hogy a járvány tavasszal az amerikai oktatási intézmények szinte teljes hirtelen bezárását eredményezte, „a fiatalok körében jelentősen megnőtt az oktatás nélküli idő”, és „a közösségi média nagy szerepet játszott a fiatalok reszocializációjában egy járványos társadalomban ... Tekintettel arra, hogy a közösségi média képes tényszerűen pontatlan orvosi információkat riasztó sebességgel terjeszteni,”, és tekintettel a TikTok több mint 45,6 millió aktív felhasználójára az Egyesült Államokban, a lap szerzői úgy döntöttek, hogy elemzik a COVID-19 és a koronavírus hashtagekkel megjelölt 100 legnépszerűbb videót.

  Ezek 93,1 milliárd megtekintést értek el, "demonstrálva a platform hatalmas képességét a megosztás ösztönzésére". Úgy tűnt, csak néhányan adtak félrevezető információkat, miközben „az egészségügyi szakemberek által készített videók száma kevés volt… [de] gyakran a legkedveltebbek közé tartoztak, és az egész területen elterjedtek. A disztribúció arra utal, hogy a TikTok iránti kereslet az egészségüggyel kapcsolatosabb hangok iránt jelenleg meghaladja a kínálatot. A TikTok életképes eszköznek bizonyult a gyakorlók számára a COVID-19-ről szóló mítoszok széles körű és változatos serdülőkori demográfiai ismereteinek megismertetésére és eloszlatására. ”- írja a cikk.

  A közegészségügyi közösségben néhányan észrevették. "Egyre több tudós és orvos készít vírusos videókat a TikTokra, hogy információkat nyújtson a COVID-19 oltásokról" - jelentette a Scripps január 1-jén. A csoport Halo csapatnak nevezte magát azzal a céllal, hogy "megpróbálja csökkenteni a tétovázást".

  A „tucatnyi egészségügyi szakértő a világ minden tájáról”, a Harvard Immunology Graduate Program igazgatója, Dr. Shiv Pillai sokat foglalkozott a Pfizer és Moderna vakcinák kifejlesztésénél használt messenger mRNS-sel, és elmagyarázta, „miért biztonságos és hatékony, valamint azokat a mellékhatásokat, amelyeket egyszerűen lehet meghatározni.” Pillaj a költészet segítségével közvetítette üzenetét: „Az oltóanyag megváltoztatja az életünket. Lövéshez okosnak kell lenni. Annak érdekében, hogy ez a vírus megharapja a port, tegyük meg mindannyian. "

   

  Egyedi látogatók

  MaMa639
  TegnapTegnap708
  E-hétenE-héten639

  Névnap

  2021. december 6. hétfő
  Miklós, Döniz
  Mikulás napja

  Holnap
  Ambrus
  napja lesz.
  Fel

  Ez a weboldal cookie-kat használ a hitelesítés, navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.
  GDPR letöltés | GDPR rendelet